maanantai 29. huhtikuuta 2013

Simply ... Salmon

Nyt on  vihdoin aika esitellä seuraava isompi helmivirkkaustekniikalla toteutettu koru. Tästä olen erittäin ylpeä! Koru on virkattu koon 30 puuvillalangalla sekä 11/0-kokoisilla siemenhelmillä.

Korun kokonaispituus on n. 55cm
Brigitte Iländer: Simply Red

Kyseessä on oma versioni Brigitte Iländerin upeasta Simply Red -mallista. Ihastuin koruun välittömästi bongattuani sen Brigitten blogissa ja tilasin ohjeen häneltä. Alkuperäiset värit ovat kauniit, jopa dramaattiset, mutta halusin omaani keväisemmät, joten valitsin vihreän eri sävyjä, luonnonvalkoista ja vaaleaa lohenpunaista. Lohenpunainen osoittautui ehkä hieman liian vaaleaksi erottuakseen taustasta kunnolla. Aion kyllä ehdottomasti myöhemmin tehdä saman korun myös alkuperäisillä väreillä.

Koruun sopii mielestäni parhaiten tällainen isohko lukko

Putkilon halkaisija on 17mm, joten oikeanlaisen lukkosysteemin löytäminen vei kauan ja aiheutti lähes harmaita hiuksia. Lopulta löysin Etsyn kautta erään hongkongilaisen toimittajan, joka myy juuri sopivan kokoisia end capeja (onkohan noilla suomenkielistä vastinetta...?). Tilasin saman tien muutaman, tulevia tarpeita varten. 

Brigitte Iländerillä on useita muitakin upeita malleja ja seuraavaksi minua kutkuttelisikin aloittaa Black Beauty... Mutta ehkä pitäisi tehdä muutama keskeneräinen projekti loppuun ensin.

Thank you Brigitte for a beautiful pattern, I love the necklace!

6 kommenttia:

 1. A wonderful summer necklace.
  Congratulations for this professional work!

  VastaaPoista
 2. Todella upea kaulakoru :-) Taistelen silti päättäväisesti vastaan, enkä ala itse kokeilemaan helmivirkkausta. Ainakaan vielä :-D
  Ja (hopea)kalotti taitaa muuten olla se hakusana, jolla noita capsejä löytyy Suomesta ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun kommentoit, Mia :) Yllytän sinua kokeilemaan helmivirkkausta, tosin sillä varauksella että siihen jää helposti koukkuun :D Kalotti, sehän se oli :)

   Poista
 3. Miten ihana ja upea kaulakoru ja hienoa työtä! Täältä löytyykin paljon kauniita ja taitavia helmijuttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Ihanaa saada kehuja jostain mihin on käyttänyt niin paljon aikaa ja rakkautta!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...