keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Volcanoes - pikkumusta koru

Blogin kirjoittaminen on innostanut Piipertäjän urakoimaan keskenjääneitä projekteja valmiiksi! En suinkaan ole normaalisti näin tuottelias, paremminkin tapoihini kuuluu aloittaa innokkaasti milloin mitäkin ja loppua kohden vauhti alkaa hiipua... Sitten kun saan inspiraation, teenkin kerralla kasan keskeneräisiä valmiiksi.

Sabine Lippert: Volcanoes Necklace
Tässä siis viimeisin valmistunut kaulakoru. Malli on nimeltään Volcanoes, ja se on peräisin Sabine Lippertin kirjasta Beaded Fantasies. Epäilen, että ohjeessa on virhe, sillä neliöiden sisällä olevien helmien pitäisi täyttää keskellä oleva aukko kokonaan, mutta omassa versiossani tilaa jää reilusti, ja se vääntää neliöt hieman vinoiksi. Tarvikeluettelossa mainittiin 6mm pyöreät helmet, mutta luulen, että niiden pitäisi oikeasti olla 8mm kokoisia. Olin kuitenkin ostanut 6mm kristallihelmiä tätä korua varten enkä sitten enää halunnut vaihtaa niitä ja kyllähän ne näinkin toimivat ihan ok.

Käytin kahta eriväristä kristallihelmeä vuorotellen

Korussa on käytetty lisäksi 11/0, 15/0 sekä Delica-helmiä. Valitsin sekä mattapintaisia että kiiltäviä tuomaan mielenkiintoa ja kontrastia. Muokkasin jälleen korun takaosaa hieman, sillä en pidä siitä kun koru tuntuu niskassa muhkuraiselta. Alkuperäisessä mallissa on 2 neliötä enemmän, ja lukko on suoraan niissä kiinni.

Lukkona tavallinen hopeoitu papukaijalukko

Sabine kertoo kirjassa, että neliöt muistuttavat hänen mielestään pieniä tulivuoria, mutta itselleni ne tuovat mieleen ennemminkin jonkinlaiset antiikinaikaiset mosaiikkilaatat. Oli miten oli, tähänkin lopputulokseen olen varsin tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...