maanantai 6. toukokuuta 2013

Hattarapalloja

Jotenkin hattaraa muistuttavat nämä vihdoin valmistuneet ja koruksi kokoamani helmivirkatut pallot! Tästä korusta tuli todella hurmaava ja tyttömäinen - oikein sopiva kesämekkojen seuraan. 

11/0-kokoisia helmiä n. 3g per pallo
Kolme keskimmäistä palloa ovat hieman erikokoiset
Pallot halusivat ehdottomasti lisäkseen satiininauhaa. Testaan jonkin aikaa miten tuo satiini kestää käytössä, tarvittaessa korvaan sen sitten ketjulla. Tosin satiininauhassa on se etu, että korun pituuden pystyy sovittamaan asun mukaan joka kerta kun sen pukee ylleen.

Pallot ja nauha vielä lähikuvissa
Olen niin tyytyväinen tähän koruun että en voi lopettaa pallojen virkkaamista! Näissä palloissa ei ole sisällä mitään, ts. ne pysyvät muodossaan käytännössä tiukanpuoleisen käsialani ansiosta. Olen hiukan kallistumassa siihen suuntaan, että jatkossa virkkaan pallot ison muovihelmen tai massapallon ympärille, jolloin ne eivät antaisi periksi paineltaessa ja muoto olisi lähempänä täydellisen pyöreää. Nämä ovat jokainen kuitenkin enemmän tai vähemmän epämuotoisia. 
 

6 kommenttia:

 1. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 2. Oi että, miten suloinen koru! Kiitos ideasta, tämä on itsekin joskus pakko toteuttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun kommentoit! Ideaa saa vapaasti lainata :)

   Poista
 3. Vau - tosi hienoja palloja helmivirkkaamalla ja hieno kokonaisuus! Olen muutaman kerran miettinyt, että mitkä kaikki muodot onnistuisi tällä tekniikalla, mutta olen toistaiseksi tyytynyt vain tavalliseen "pötköön".

  Ja nuo helmivirkkauksen ABC-sivut on kivat - mullekin tuli uusi tekniikka jo heti vastaan. Tuota kiinteä silmukka -tekniikkaa joutuu pikimmiten kokeilemaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista ja ihanaa kun kommentoit! Piilosilmukoin virkkaamalla ei taida onnistua kuin pötkön virkkaaminen, yritin urani alussa huonolla menestyksellä tehdä palloja sillä tekniikalla ja nolo todiste niistä on jossain blogini syövereissä. Kiinteillä silmukoilla pystyy tekemään jo vaikka mitä! Kannattaa kokeilla, se on ainakin omasta mielestäni helpompaakin kuin piilosilmukoilla virkkaaminen. Tule ihmeessä kertomaan mitä ihanaa saat aikaan!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...