torstai 23. toukokuuta 2013

Kevätkukkasia - vaihteeksi helmikirjontaa!

Vaikka helmivirkkaus on tällä hetkellä suosikkitekniikkani numero 1, tulee sitä välillä jotain muutakin tehtyä. Olen monissa kirjoissa ja blogeissa ihaillut helmikirjonnalla tehtyjä koruja, ne ovat uskomattoman upeita! Päätin tuossa talvella itsekin kokeilla. Yhteensopivien helmien haalimiseen meni aika kauan, mutta lopulta kaikki oli koossa ja aloin hommiin. Valmista tuli vihdoin viime viikolla! 

Tämä on aika iso ja raskas koru - ei arkikäyttöön
Monissa helmikirjonnalla tehdyissä koruissa keskipisteenä on jonkin sortin kapussi tai muu isompi komponentti. Tähän koruun en halunnut sellaista (en löytänyt sopivan väristä) vaan kokosin isoimmat osaset (=kukkaset) tuollaisista vähän epämääräisen muotoisista makeanvedenhelmistä. Ympärille tuli siemenhelmiä (8/0, 11/0, 15/0) sekä tsekkiläisiä lasirondelleja ja lehdenmuotoisia lasihelmiä. Kirjontapohjana on Lacy's StiffStuffia, taustakankaana on vanhasta käsilaukusta leikattua mokkanahkaa.

Ihania makeanvedenhelmiä
Tausta on peitetty 11/0 ja 15/0 siemenhelmillä
Kokonaisuus on aika hieno vaikka itse sanonkin! En suunnitellut kuviota etukäteen vaan lähdin liikkeelle isommista osasista ja täydensin tyhjiä kohtia pikkuhiljaa. Työtunteja tähän on käytetty lukemattomia, helmiä varmaan tuhansia, lankaa metritolkulla ja hermotkin meinasivat muutamaan otteeseen mennä. Vaan valmista tuli. Huhhuh, sanoisin.

Kiinnitykseen silkkinauhat ja salpalukko
Hiukan ylpeänä voin todeta vielä, että kuvio, värit, muoto ja kaikki muu on täysin omaa designiani ja koru kuvastaa muutenkin omaa tyyliäni täydellisesti. Olen tyytyväinen!

4 kommenttia:

 1. Upea koru! Kyllä tästä kannattaa olla enemmänkin kuin vain hiukan ylpeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän minä olenkin mutta näin perisuomalaiseen tapaan sitä ei kehtaa julkisesti myöntää :D

   Poista
 2. Näitä töitäsi katsellessa ei voi muuta kuin huokailla, kauniita.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...