perjantai 3. toukokuuta 2013

Tapestry Bead Crochet

Viime viikon tiistaina vietettiin kirjan ja ruusun päivää. Ostoslistallani on jo pitkään ollut Tapestry Bead Crochet -niminen kirja, ja nyt kun kirjakaupoissa tarjottiin Jari Tervon Jarrusukka-kirjaa kaupan päälle, päätin hyödyntää kampanjan ja tilata molemmat. Tässä siitä pieni esittely. (Tilasin myös vielä yhden kirjan, siitä lisää myöhemmin...)


Ann Bensonin Tapestry Bead Crochet on siis (yllätys yllätys!) helmivirkkausta käsittelevä kirja. Tämä kirja ei kuitenkaan keskity koruihin, vaan hieman isompiin projekteihin. 18 projektin joukosta löytyy mm. silmälasikoteloita, säilytyspurkki, erilaisia käsilaukkuja sekä aivan upea pillerihattu. Mallit ovat värikkäitä, ehkä hiukan vintagetyylisiä. Monimutkaisen näköisiä, mutta kirjoittajan mukaan helpompia toteuttaa kuin miltä näyttävät. Varsin lupaavaa, siis.

Kirjan alussa selitetään varsin pitkästi erilaisia helmivirkkaustekniikoita sekä muuta aiheeseen liittyvää perustietoa mm. langoista ja helmistä. Varsinaiset työohjeet kuitenkin ovat ainakin näin muutaman selauksen perusteella varsin kompakteja, pahoin pelkään että jopa puutteellisia, ainakin Amazonin arvosteluiden perusteella. Sanoisin että ihan aloittelijan ei kannata tähän kirjaan tarttua (paitsi ihaillakseen kauniita kuvia), mutta jo jonkin verran helmivirkkausta harrastanut löytää upeita malleja toteutettavaksi.

Omat suosikkini kirjan ohjeista ovat mainittu pillerihattu (leopardikuosilla!) sekä kirjan kansikuvassa oleva käsilaukku. Pillerihatun ohjeen alussa varoitetaan, että malli on haastava eikä sovi aloittelijoille. Pidän itseäni vielä melko aloittelijana, mutta varoituksesta huolimatta käteni alkoivat kuin varkain kaivella helmilaatikoita, jospa sieltä löytyisi oikean värisiä helmiä... Käyttääkö kukaan nykyisin pillerihattuja? Ei ainakaan omassa lähipiirissäni. Mutta sehän ei tarkoita sitä, etten minä voisi käyttää, eikö niin? Tosin ellen lähiviikkoina enää mainitse pillerihatusta mitään, olen joutunut toteamaan, että olisi kannattanut uskoa varoitusta...

Kirjan selailun lomassa Piipertämössä on myös valmisteltu seuraavaa koruprojektia:

11/0 siemenhelmet sievissä kasoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...