perjantai 10. toukokuuta 2013

Helmivarastot

Omien kokemusteni perusteella käsityöharrastajia on kahta laatua:

1.) Ne, jotka löytävät kivan mallin, ostavat siihen tarvikkeet, tekevät työn valmiiksi ja alkavat etsiä uutta mallia, jonka jälkeen kierros alkaa alusta.

2.) Ne, jotka hamstraavat tarvikkeita, malleja, lehtiä, kirjoja, työvälineitä ja kaikkea muuta harrastukseen liittyvää, aloittelevat uusia projekteja ennenkuin vanhat ovat edes puolivälissä ja toivon mukaan joskus saavat jotain valmiiksi. 

Itse kuulun epäilyksettä jälkimmäiseen porukkaan. (Syytän tässä kohtaa äitiäni - hän on ihan samanlainen.) Olen tässä helmihulluuteni jatkuessa kartuttanut jo ihan mukavan varaston "pahan päivän varalle", eikä näköpiirissä ole mitään toivoa siitä, että varastoni alkaisi pikkuhiljaa olla tässä. Päin vastoin...

Tälläiselle hamsterille organisointi ja säilytystilojen rajallisuus aiheuttavat välillä päänvaivaa. Ja koska perheeseeni kuuluu myös Mies ja Nassikka, en voi vallata ihan koko taloa harrastuskäyttöön. (Olen kyllä monesti yrittänyt. Helmiä ja alan kirjallisuutta on löytynyt mm. vessasta ja autosta sekä oikein kasallinen kuistilta, keittiön pöydästä nyt puhumattakaan. Jossain vaiheessa Mies aina päättäväisesti palauttaa minut ruotuun ja joudun keräilemään tarvikkeeni sinne minne ne kuuluvat - työhuoneeseeni.)

Löysin jokin aika sitten mahtavan helmisäilytyssysteemin, joka täyttää tarpeeni täydellisesti. Poissa ovat epämääräiset kasat, pussit, rasiat ja tuubit! Ne on korvattu näillä:
Bead Storage Solutions
Mini (n. 15g), pieni (n. 25g) ja medium (n. 45g) -rasiat
Tämä ei (ikävä kyllä) ole maksettu mainos, mutta kerron silti, että kyseessä on FireMountain Gems -kaupassa myytävä Bead Storage Solutions. Aivan mahtava tuote. Rasioita on eri kokoisia ja ne sopivat siististi kannellisiin, pinottaviin säilytyslaatikoihin. Kun siirtyy helmeilemään esimerkiksi television eteen, ei tarvitse kantaa koko kokoelmaa mukana vaan ainoastaan tarvittava(t) rasia(t). Suosittelen lämpimästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...