tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lisää helmivirkkausta: esittelyssä Boltsit

Vaikka pallovirkkaus-kokeiluni eivät toistaiseksi ole olleet juhlimisen arvoisia, intoni helmivirkkausta kohtaan ei ole laantunut. Bongasin eräästä venäläisestä blogista tämän ohjeen ja innostuin valtavasti. Osaan auttavasti venäjää ja Google Kääntäjä hoisi loput, joten ei muuta kuin hommiin! Helmet tilasin kahteen otteeseen (ensimmäiset olivat liian suuria) ja pujotin kaikki koruun tarvittavat helmet lankaan saman tien. Helmivirkkauksen kirous iski kuitenkin jälleen ja lanka helmineen jäi muutamaksi viikoksi jäähylle. Yritin myöhemmin uudelleen ja ilmeisesti aika oli tehnyt tehtävänsä, sillä nyt työn jälki miellytti silmääni.
Ohje Olesialta blogista http://biser.info/node/321252


Yhtä pikku juttua lukuunottamatta. Helmet, jotka olivat nettikaupan kuvissa ja vielä vierekkäin helmimatollakin sopineet kauniisti yhteen, eivät valmiissa pinnassa olleetkaan niin yhteensopivia. Tai siis olivat liiankin yhteensopivia. 10/0-kokoiset ovat läpinäkyviä sinisiä kuparoidulla reiällä ja magatamat ovat kirkkaita kullatulla reiällä. Halusin magatama-helmien muodostaman spiraalin ja 10/0-kokoisten helmien muodostaman seinämän välille selkeän kontrastin, johon ajattelin riittävän sen, että toiset helmet ovat sinisiä ja toiset käytännössä kullanvärisiä (melkein vastavärit, siis!). 
 
Yhden pallukan koko n. 3cm

Läpinäkyvyys ja kiilto kuitenkin sekoittuvat toisiinsa ja lopputulos on jotenkin epäselvä. Ihan nätti, mutta epäselvä. Jälleen kerran opetus siitä, että pelkkien värien tuijottaminen ei siemenhelmien kanssa riitä. (Tämä on se koru, jonka mainitsin tässä kirjoituksessani.) Mieheni (suuri Wipeout-fani) nimesi korun muuten välittömästi Boltseiksi, vaikka nämä eivät isoja ja punaisia olekaan. Koru on melko paksu ja painava, joten lisäsin niskaosaan kupariketjua käyttömukavuuden parantamiseksi.

Koru pääsee kyllä käyttöön, mutta värivalinta kyllä harmittaa hieman. Täytyypä myöhemmin tehdä saman mallin mukaan toinen.

4 kommenttia:

 1. Kylläpä on upea. Löysin blogiisi, kun etsin helmivirkkausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun kommentoit, Päivi! Toivottavasti löysit mitä etsit :) Olen itse ihan hurahtanut helmivirkkaukseen, kuten varmaan tästä blogistakin näkyy :D

   Poista
 2. Voisitko joskus kirjoittaa miten tuollaista tehdään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tale, kirjoitukseni alussa on linkki, josta löytyy alkuperäinen ohje (tai siis ainakin se, mitä itse käytin) tämän korun tekemiseen, mutta voin yrittää vähän selventää sitä kun vaan ehdin :) Tutkailin ohjetta itsekin jonkun tovin ennenkuin se alkoi selvitä...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...